EVS juniorløpere med sterke løp

EVS-juniorene Sigrid Bye og Silje Milli leverte sterke prestasjoner og fremgang i Norgescuphelga på Voss. I år er de våre eneste juniorer i langrenn, og til neste år får de følge av flere.

NC-helg på Voss - sterke prestasjoner

I fredagens 5km fristil nærmet Silje seg teten ytterligere 45 sekunder enn under forrige NC-helg i Nes for en måned siden. Sigrid endte til slutt på en sterk niende plass, som er hennes beste NC-plassering i fristil.

NC junior på Voss. Foto Øystein MilliNC-helga inneholdt også sprint fristil, og det er ingen tvil om at begge juniorjentene i NC junior Voss 2017 Foto Øystein Milliskiklubben har gjort godt arbeid med treningen og forberedelsene til NC-helga. Sigrid tok en sterk niende plass, noe som er hennes beste prestasjon i sprint fristil. Silje fortsetter sin gode fremgang etter skade- og skadeavbrekk og ble nr 64 av de 104 beste 17-åringene i landet.

I klassiskdistansen (7,5km) søndag var ikke Silje helt i slag, og kombinert med for lite struktur under skia på veldig vått føre ble ikke resultatene som ønsket. Sigrid gjorde gjennomførte en solid konkurranse og toppet helga med en solid 2. plass, og viser med dette sterk form kort tid før NM-junior.

Begge jentene er godt fornøyd med NC-helga, og viser stadig fremgang.

Støtteapparatet

Støtteapparatet til juniorjentene var fedrene Audun Bye og Øystein Milli. Sammen har de både ordnet det administrative, logistikken, smøring og oppfølging før under og etter konkurransene. Her er det mye og viktig erfaring å ta med seg videre i skisesongen, og inn i juniorsatsningen til skiklubben neste sesong.

Foto: Øystein Milli

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift