Eidsvold Værks Skiklub

Trening og skileik

Trening og skileik
RELATERTE NYHETER
Treningsstart tirsdag 23.8.16

Skitreninger og skileik

Eidsvold Værks Skiklub ønsker alle barn og ungdom velkommen med til trening og skileik på skistadion. Junior og eldre har organisert trening tilnærmet hele året, mens gruppe 2, 3 og 4 starter første tirsdag etter skolesatart. 1. og 2. klassingene (gruppe 1) starter opp første tirsdag etter høstferien og skileik første tirsdag regnet etter 1 nyttårsdag på nyåret. Hopprekruttene starter normalt sine høsttreninger første mandag etter høstferien. På høsten er det variert barmarkstrening, og når det blir snø går vi fast over til å bruke ski. Skileiken er på tirsdager, treningene for gruppe 1 og 2 er på tirsdager, og gruppe 3 og eldre har fellestrening på torsdager i tillegg

Invitasjonen med blant annet oppdeling i ulike aldersgrupper finner dere i vedlegget «Oppstart skitrening 2017». Mer detaljert om treningsgruppene og skileik kan dere lese på her.

Barmarkstrening

Barmarkstrening på skistadionUtstyr til barmarkstrening:

 • lett treningsdress
 • lue, votter/vanter/hansker og buff etter temperatur
 • joggesko til bruk i skog og terreng
 • refleksvest, helst med barnets navn i stor skrift på begge sider
 • skistaver, gjerne fjorårets
 • rulleski for de gruppene det er aktuelt

 

Trening på snø

EVS Klubbmesterskap 2016Utstyr til skitrening:

 • varmt undertøy (ev. et mellomlag i tillegg dersom det er kaldt)
 • gode sokker
 • vindtett treningsdress
 • lue, votter/hansker og buff
 • skisko
 • refleksvest (gjelder gruppe 1), helst med barnets navn i stor skrift på begge sider
 • ski og staver

Påmelding, medlemskap i skiklubben, medlemskontingent, treningsavgift og deltakerbekreftelse

Skileik med forhåndspåmelding

For å delta på skileik er det forhåndspåmelding. Påmeldingen legges ut som både under denne menyen, som nyhetssak på www.evs1881.no og blir gjort kjent på skiklubbens Facebookside (@evs1881) før jul hvert år. Vi vil anbefale alle foresatte som vurderer om barna skal delta på skileik å følge skiklubben på Facebook for å være oppdatert. Det koster kr 600,- å delta på skileiken. Det er saft til alle etter hver skileiksamling og siste kveld er det en avslutning. Alle som deltar på skileik må melde seg inn i skiklubben (ønsker en senere å avslutte medlemsskapet må det gjøres skriftlig).

Treningsgruppene - bli med når som helst

Det er ingen påmelding til trening i gruppe 1 og eldre, og alle kan være med på en trening for å prøve – også ikke-medlemmer – for å prøve om de synes det er gøy. Etter den første treningen kreves det innmelding i Skiklubben for å bli med videre, samt påmelding via skiklubbens påmeldingstjeneste.

Medlemsskap og medlemskontingent i skiklubben

Eidsvold Værks Skiklub er verdens eldste rene skiklubb, og har idrettene hopp, kombinert og langrenn som sine idretter. Mange av våre utøvere deltar også i sykling, løping, fotball eller andre idretter på sommerstid. Skikluben har hoppbakker i Lysakerbakken og skistadion og Skistua i Staviåsen på Eidsvoll Verk. Les mer om medlemsskap i skiklubben her.

Som medlem får du en rekke medlemsfordeler, og kan lese mer om disse her. Ved aktivt å bruke medlemsfordelene sparer du raskt inn mer enn det medlemskontingenten og treningsavgiften koster.

Treningsavgiftene og deltakeravgift

Avgifene vedtas av skiklubbens årsmøte eller delegeres til styret å fastsette, og er en plikt avgift for deltakelse. Les mer om avgift for trening og skileik her.

Skiidrett og barn

Målet med all langrennsaktivitet for barn er å gi allsidig, variert og motiverende treningspåvirkning, som gir et grunnlag både innen teknisk ferdighet og innen utholdenhet og styrke. Variert og allsidig skiaktivitet stimulerer til god teknikkutvikling og gode opplevelser. Det bør legges til rette for aktivitet knyttet til grunnleggende skiferdigheter der en gjerne bruker skileikprinsipper med situasjonstyrt- og oppgavestyrt innlæring. En kan la terrenget ”undervise” og gi assosiasjonsoppgaver knyttet til teknikkinnlæring. Det skal varies med bruk av fart, terreng og teknikker. Det skal være stor aktivitet på trening - mange turer, mange hopp og korte intensive økter. Mye repetisjon av øvelser, samtidig med nye utfordringer knyttet til teknikk og fart. Spenning og mestring er viktig og det bør brukes elementer som hinderløyper, bølgefelt, kuler og bakker. Øvelser som utfordrer balansen på ski gir nødvendige og grunnleggende ferdigheter.

Skileik i Eidsvold Værks Skiklub følger Norges Skiforbunds anbefalinger for skileik. Skileik er det beste grunnlaget for all læring på ski, og er en spontan samhandling mellom barn på ski i et miljø som utfordrer grunnleggende bevegelser. Skileik er effektiv læring og i skileik skjer læringen i et spennende og utfordrende bevegelseseldorado, som stimulerer til gjentatte forsøk. Gjentagelser bedrer balansegrunnlaget og ferdighetene der terrenget overtar lærerens rolle. Spenningen er selve drivkraften i all barneleik og læring. I skileik skal barna finne utfordringer som ligger akkurat på grensen av hva de tør. Barn skal selv velge hva de har lyst til å gjøre og hvor vanskelig det skal være, uten at noen presser dem. Skileik kan tilrettelegges med et anlegg som gir utfordrende og spennende samleik på ski, både i ulike aktiviteter og vanskelighetsgrader. Det bør være flest mulige situasjoner innenfor hopp, renn, sving og gang, og med størst mulig variasjon og dybde innenfor et begrenset område. Tilrettelagt på en slik måte at det kan forandres i anlegget med enkle tiltak hvor barn også kan være med å utforme anlegget.

Dere kan lese mer om skiidrett og barn på skiforbundets nettsider.

Det sosiale samspillet

Eidsvold Værks Skiklub legger stor vekt på det sosiale samspillet, og alle i skiklubben skal arbeide for at alle opplever å være inkludert og en del av klubfamilien. Gjennom året gjennomføres det en rekke sosiale tiltak i tillegg til at dette skal være et naturlig element i trening og konkurranse. Etter tirsdags- og torsdagstreningene er det mulighet for dusjing i skiklubbens garderobe- og dusjanlegg. Det er en jente/damegarderobe og en gutte/herregarderobe. Etter trening deles det ut saft til alle som vil ha i gangen utenfor storsalen, og inne i storsalen er det satt fram til felles kveldsmat til rimelige priser. På kjøkkenet stekes naturligvis også den berømte Skistuvaffelen. Arbeidet med å gjøre klar til saft, kveldsmat og vaffel gjøres på dugnad og fordeles mellom de ulike treningsgruppene (utenom skileik).

Ta kontakt

Dersom det er noe dere ikke fant svar på her kan dere også ta kontakt med leder i Langrennsutvalget Thomas Nilsen, mobiltelefon: 920 53 729 og e-post: thomas.nilsen@epost.no

Eidsvold Værks Skiklub
Skistuavegen 30, 2074 Eidsvoll Verk
E-post: post@evs1881.no

Bankkonto: 2050.34.33320

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift