Staviåsrennet 2019 og EVS1881 barneskirenn

Staviåsrennet 2019 ble søndag 3. mars gjennomført med stor entusiasme og flotte sportslige prestasjoner. Mange glade og gode skiløpere fant veien til skistadion hos Eidsvold Værks Skiklub denne dagen. Det var omtrent 220 startende i Staviåsrennet og 40 startende i EVS1881 barneskirenn.

Våt snø og mildt vær ga utfordrende smøreforhold, men det la ingen demper verken på innsatsen ved smørebordene eller i løypa. Tvert i mot måtte det arbeides hard både med smøring og i løypa, og mange tette dueller ble det i sporet. Dueller med god sportsånd, og mange var flinke til å ønske hverandre lykke til før start.

For 13 og 14-årsklassene var det cup, og de startet først. Med fellesstart ble det tette dueller helt fra start og med et litt tungt føre ble det behov for både god teknikk, utholdenhet og styrke. Det var fellesstart også for de øvrige eldre klassene, mens det var intervallstart for 12-årsklassen og yngre.

Det ble et godt gjennomført skirenn med engasjerte funksjonærer. I verdens eldste skiklubb var det mange serviceinnstilte funksjonærer som jobbet godt sammen denne dagen, og gjorde sitt til at det ble en flott dag og et godt skirenn for liten og stor.

Etter Staviåsrennet var det EVS1881 barneskirenn for 7-årsklassen og yngre. Før dette rennet startet fikk alle barneskiløperne se skiklubbens løypemaskin på nært hold mens det ble kjørt opp nye løyper for å få best mulig spor. Det er stas å arrangere skirenn for barn, og de er så glade for å være med og for å ha startnummer. Flinke til å ønske hverandre lykke til er de også.


De omtrent 40 barna som var med i barneskirennet stilte opp i rekke og var klar til start på en forbilledlig måte, og det var ingen ting å si på innsatsen. Ved målgang fikk alle medalje, diplom og saft, og det kunne se ut til at foreldrene var like stolte som barna var.


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift